Nagradni konkurs za idejno rešenje plakata

12674401_10153982658653623_1590218878_n

Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje iz Novog Sada poziva sve zainteresovane da učestvuju na konkursu izrade idejnog rešenja plakata za predstojeću konferenciju “Izrael – preduzetnička nacija – Od pustinje do oaze” koju će realizovati ovo udruženje u narednom periodu.

 

 

 

Uputstvo za učesnike/ce:

 • Plakat u potpunosti treba da odgovara temi konferencije
 • Idejno rešenje mora biti originalno delo autora/ke ili grupe autora/ki i ne sme sadržati delove nijednog drugog autorskog dela
 • Konkursni rad mora biti u JPEG formatu (RGB, dimenzije A3/72dpi) i dostavljen na imejl
 • Biznisnove: biznisnova.org@gmail.com (sa naznakom: Plakat); u tekstu imejla obavezno navesti podatke o autoru/autorskom timu : ime, imejl adresu i kontakt telefon
 • Nakon izbor najboljeg idejnog rešenja, autor/ka ili grupa autora/ki će biti angažovan/a naposlu konkretne realizacije plakata (u PDF formatu, CMYK, dimenzije A3/300 dpi zadigitalnu štampu).
 • Plakat treba da sadrži Ime konferencije, datum i mesto održavanja kao i logoe Biznisnovei saradnika/donatora koji će se naknadno dostaviti za finalnu realizaciju.
 • U odabiru najboljeg idejnog rešenja učestvovaće petočlana komisija.
 • Predviđena novčana nagrada za najbolje idejno rešenje i finalnu realizaciju plakata je 6000 dinara.
 • Nakon proglašenja pobednika/ce svi pristigli radovi postaju vlasništvo Biznisnove koja ihmože koristiti u celosti ili u pojedinostima, uz poštovanje autorskih prava učesnika/ca konkursa
 • Svi radovi koji udju u uži izbor biće izloženi na FB i/ili veb stranici Biznisnove.
 • Predajom rada učesnici prihvataju sve propozicije konkursa.
 • Krajnji rok predaje radova je 11.02.2016h.

O temi ukratko:

Izrael, država sa samo 8,0 miliona stanovnika stvara više Start-up projekata od daleko većih zemalja kao što su Japan, Kina, Kanada, Koreja i Velika Britanija. Po glavi stanovnika, Izrael ostvaruje duplo više investicija od SAD i skoro 30 puta više nego sve evropske zemlje zajedno.
Sve ovo zvuči neverovatno ukoliko dodamo još i činjenice da je Izrael zemlja stara samo 65 godina, okružena neprijateljima, u trajnom ratnom stanju još od svog osnivanja, bez ikakvih prirodnih resursa.
Preduzetnici u toj zemlji ne vole robu sa velikim troškovima transporta pa su se priklonili malim, bezličnim komponentama i softverima a to je, početkom devedesetih, značilo zaokret ka ekonomiji zasnovanoj na znanju i inovaciji.
Cilj konferencije „Izrael – preduzetnička nacija – od pustinje do oaze“ je da javnost upozna sa kulturom preduzetništva i osnivanja start-up firmi na primeru Izraela. Pored ovoga, cilj je da zainteresovani učesnici/e dobiju odgovore na relevantna pitanja koja se tiču pokretanja sopstvenog biznisa i da čuju primere dobre prakse.
S obzirom da se naše podneblje suočava sa ključnim ekonomskim problemom visoke stope omladinske nezaposlenosti, specifični cilj ovog projekta je da se osnaže mladi i da pomoću konkretnih informacija koje dolaze od relevantnih i cenjenih govornika osnuju svoje start-up firme.
Primeri dobre prakse izraelskog poslovanja su izuzetno značajni jer pokazuju da za dobre ideje nema prepreka, da su proaktivno i samoinicijativno poslovno ponašanje ponekad pitanje čistog opstanka, da se sopstveni biznis može pokrenuti i održati i u nepovoljnim socijalno-ekonomsko-političkim uslovima.

O Udruženju Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje i našim ranijim aktivnostima možete se informisati putem naše veb stranice: http://www.biznisnova.com/ ili putem FB: www.facebook.com/UdruzenjeBiznisnova.

Za dodatna pitanja učesnici/e se mogu informisati putem imejla: biznisnova.org@gmail.com.

No Comments Yet.

Leave Your Comment