Biznisnova Forum

Biznisnova forum je oblast u okviru koje se podstiče povezivanje, umrežavanje i stvaranje partnerstava među različitim ciljnim grupama. Metodologija za postizanje ove važne oblasti delovanja Urduženja jesu konferencije, forumi, festivali i slični oblici okupljanja.
Biznisnova je u okviru ovog polja delovanja realizovala sledeće konferencije:

1. Vreme kada stvaramo (26.01.2015.)

Konferenciju “Vreme kada stvaramo” organizovala je Novosadska unija srednjoškolaca uz podršku udruženja “Biznisnova – centar za proaktivno poslovanje”, Centra “Horizont 21″i Kulturnog centra Novog Sada u Kulturnom centru 26.01.2015.
Cilj konferencije je motivisanje srednjoškolaca u Novom Sadu za dugoročno obrazovanje, svakodnevan rad na ličnim ciljevima i ostvarivanju svojih planova.

2. Tribina ”Žene liderke” (11.03.2015)

Tribina je realizovana u Kulturnom centru Novog Sada Na tribini su predstavljene uspešne Novosađanke, prepoznate kao liderke u oblastima kojima se bave – narodna poslanica Gordana Čomić, bivša rektorka Novosadskog univerziteta Fuada Stanković, upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski i vlasnica “Viva dance” studija Gordana Oreščanin.
Organizatori tribine bili su EU info point Novi Sad i Biznisnova.

3. Konferencija ”Filantropija – gradimo kulturu dobročinstva” (01.04.2015)

Međunarodna konferencija o filantropiji se održala u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu.Cilj konferencije je bio razvoj kulture filantropije u Srbiji i predstavljanje aktivnih filantropskih programa.

Konferenciju je organizovala Biznisnova –u saradnji sa Školom poslovnih veština iz Beograda a uz podršku Američke ambasade u Beogradu i Univerziteta u Novom Sadu.

4. Konferencija “Woman in IT 2” (16.11.2015)

Konferencija Women in IT 2 održana je u okviru istoimenog projekta uz finansijsku podršku Erste Banke. Događaj je bio posvećen ukazivanju na važnu ulogu koju IT sektor može imati u stvaranju povoljnih i dugoročnih mogućnosti za razvoj karijere za žene i devojke u Srbiji.

Učesnice konferencije su imale priliku da:

  1. unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti,
  2. povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru u Srbiji i putem outsourcing poslova,
  3. povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru
  4. međusobno se povežu, kao i sa ženama koje su ostvarile uspešne karijere u IT sektoru ili u oblasti podrške ženskom preduzetništvu, i zadobiju finansijsku/mentorsku podršku ili potencijalne partnere za saradnju.

5. Konferencija “Women in IT” (29.11.2014)

Konferencija imala za cilj da utiče na otklanjanje rasprostranjenog stereotipnog i diskriminatornog mišljenja da IT sektor nije za žene. Takođe, putem konferencije učesnice su dobile odgovore na pitanja – koja je uloga žene u IT sektoru, šta je interkulturalna komunikacija i liderstvo, kako napraviti životni balans između porodice i karijere.
Studentkinje, mlade žene i žene koje teže da promene karijeru ili nađu posao, a zainteresovane su za IT sektor, imale su priliku da steknu ne samo nova znanja i veštine, nego i veću motivaciju i spremnost da preduzmu aktivne korake u svom profesionalnom razvoju.
Konferencija je realizovana uz podršku Školskog centra Smart School, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Kulturnogi centra Novog Sada

6. Konferencija “Učiniti nemoguće mogućim”(03.-04.04.2014)

Konferecija je okupila uspešne preduzetnike, poslovne ljude, renomirane profesore iz zemlje i inostranstva i mlade. Ostvaren je cilj konferencije a to je podizanje nivoa motivacije, znanja i veština mladih u oblasti preduzetništva, samozapošljavanja, radne etike, inovativnih modela privređivanja, podsticanje preduzetničkog duha i slično. Konferenciji je prisustvovalo više od 150 ljudi koji su imali prilke da čuju uspešne preduzetnike i dobiju konkretne informacije o podizanju kvaliteta poslovanja i pružanja usluga.

7. Konferencija “Biznis pioniri” (24.-26.05.2013)

Glavni cilj konferencije je bio razvoj motivacije, radne etike i sistema uspešnog poslovanja kod privrednika, naročito onih koji tek ulaze u oblast privrede. Pre svega ova konferencija je bila usmerena ka razvijanju, unapređivanju i kreiranju prilika za sticanje konkretnih veština i znanja potrebnih za razvoj poslovnih ideja i preduzetništva kroz predstavljanje različitih tipova uspešnog preduzetništva (kreativne industrije, internet, agrobiznis, itd.). Jedan od ciljeva konferencije je bio i umrežavanje i povezivanje uspešnih i onih koji tek ulaze u oblast preduzetništva. Konferencija je realizovana u Master centru Novosadskog sajma u saradnji sa brojnim prijateljima i saradnicima.

Ovaj servis nije otvoren za komentare.