Kreće Erasmus plus projekat “Od ideje do Evrope”

Intro_Erasmus1

Od februara 2016. godine Udruženje Biznisnova započeće realizaciju jednogodišnjeg projekta podržanog kroz program Erasmus plus pod nazivom “Od ideje do Evrope”.

Projekat “Od ideje do Evropu” okupiće 10 organizacija iz 10 zemalja EU i Zapadnog Balkana: Crne Gore, Slovenije, Poljske, Grčke, Srbije, Belgije, Albanije, Bugarske, Italije i Nemačke kako bi se 20 omladinskih i socijalnih radnika i učitelja edukovalo, osnažilo i povezalo u realizaciji preduzetničke ideje. Tokom sprovođenja svoje preduzetničke ideje oni će steći znanja i veštine kako da uključe, ohrabre i edukuju mlade ljude da se uspešno bave preduzetništvom.

Rezultat projekta biće najmanje šest preduzetničkih ideja realizovana u periodu od jedne godine i dokumentarni film o realizaciji ovih ideja koji će se koristiti kao priručnik i vodič za podršku mladima za pokretanje sopstvenog biznisa.

Korišćenjem metode samostalnog upravljanja karijerom i lajf koučing metodologije uključeni omladinski radnici biće opremljeni za planiranje, pokretanje i vođenje sopstvenog biznisa, ali i prenošenja ovog iskustva mladim ljudima sa kojima rade.Ovaj cilj će se postići kroz tri intenzivna, interaktivnai praktična treninga koja će se održati u tri različite zemlje – Srbiji, Grčkoj i Belgiji uz pružanje mentorske podrške kako individualnim poduhvatima tako i udruženim preduzetničkim idejama.

Tokom meseca februara biće objavljen konkurs za prijavu učesnika u ovom projektu.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija praćenjem socijalnih mreža kao i kontaktiranjem putem iimejl adrese biznisnova.org@gmail.com.

No Comments Yet.

Leave Your Comment