Uspešni nastavak serije konferencija Women in IT

womeninit

 

 

Nakon uspešno realizovane i odlično posećene prethodne dve konferencije, Biznisnova uz podršku U.S. Embassy Belgrade, Erste Banka Srbija, Startit Centar Novi Sad i American Corner Novi Sad organizovala je po treći put konferenciju Women in IT 3.

Cilj konferencije je, kao i prethodnih godina, bio da se ukaže na važnu ulogu koju IT sektor može imati u stvaranju povoljnih i dugoročnih mogućnosti za razvoj karijere za žene i devojke u Srbiji.

Prvi deo konferencije bio je održan 24. novembra od 18 časova u novootvorenom Startit Centru u Novom Sadu i bio je posvećen motivacionim i inspirativnim predavanjima o pozitivnim primerima žena koje su karijeru ostvarile u IT sektoru i o mogućnostima koje ovaj sektor pruža za profesionalni razvoj i smanjenje nezaposlenosti mladih žena u Srbiji.

Drugi deo konferencije održan je 25. i 26. novembra u Startit centru i Američkom kutku i bio je posvećen razvoju znanja i veština prijavljenih učesnica u IT oblasti kroz konkretne radionice.

Konferencija bila je namenjena studentkinjama, mladim ženama i ženama koje teže da promene karijeru ili nađu posao, a zainteresovane su za IT sektor.

Učesnice su imale priliku da unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti, povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru, kao i da se međusobno povežu.

No Comments Yet.

Leave Your Comment