Uspešno završen projekat Evroporama

U sredu, 25. januara, održan je evaluacioni sastanak i poslednja aktivnost u okviru projekta Evroporama. Evroporama je projekat koji je Biznisnova realizovala uz podršku Gradske uprave za spodsc_0947rt i omladinu Novog Sada a tiče se obrazovnih i volonterskih mogućnosti za mlade.

Evroporama je projekat koji ima za cilj je da informiše srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce o mogućnostima razmene, volontiranja, obrazovanja i sticanja radne prakse u EU. Na evaluacionom sastanku je diskutovano o uspešnosti projekta i na koji način su znanja koja su učesnici/ce stekli tokom edukacije uticala na njihove planove za obrazovanje.

Prva aktivnost u okviru projekta održana je u ponedeljak 21. novembra, a tom prilikom učenici i nastavnici iz 10 novosadskih srednjih škola kao i škole iz Rume, Sremske Mitrovice i Stare Pazove prošle su obuku o vođenju radionica za vršnjake/inje, a nakon toga zajedno sa nastavnicima/ama saznali o različitim prilikama za mobilnost i aktivizam mladih širom Evrope. Nakon informativnog dela zajedno su osmilili  plan vršnjačke edukacije koji će realizovati u svojim školama do kraja ove godine.

Nakon održane edsc_0967dukacije za mlade, usledile vršnjačke edukacije u novosadskim srednjim školama i u nekoliko škola van teritorije Novog Sada. Tokom decembra su održane edukacije, kojima je prisustvovale puno đaka i njima su prenesene informacije o mogućnostima za obrazovanje i volontiranje u zemljama EU.

Projekat je podržan kao deo realizacije lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada.

No Comments Yet.

Leave Your Comment